Beeldend Kunstenaar Lynette de Vries-Myburgh (MDM)

Lynette laat zich graag inspireren door de sfeer van de tijd. In haar schilderwerk komen symbolen voor die met communicatie te maken hebben, zoals de gezichtsuitdrukking van een kat, een ‘te huur’ reflectie in een etalage of heldere kleuren op een vrij donkere achtergrond. In haar werk laat ze twee belangrijke waarden, vrijheid en individualisme, steeds terugkomen middels de keuze van het onderwerp en het voorwerp. Ze gaat met ieder doek weer op zoek naar een manier om een sfeer vast te leggen. De techniek die ze daarbij gebruikt is voor haar zuiver een middel en geen doel op zich. Daarom is haar werk zeer divers en komt ze om de paar jaar weer met een nieuwe serie. Omdat Lynette vrij snel werkt, heeft ze een voorkeur voor acrylverf. Toch stopt ze veel tijd in het mengen van kleuren tot de exacte kleur.

Lynette is werkend lid van kunstenaarsverenigingen ArtiBrak, en Haagse Kunstkring.

Opleidingen:
Master in Design Management (MDM) van The European Institute of Brand Management (EURIB) in Rotterdam.
Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.
Kunstacademie, grafisch ontwerp aan de Vaal University of Technology in Zuid-Afrika.

Expositie Metamorfose

Museum Swaensteyn

Tijdens expositie Metamorfose van ArtiBrak-leden in museum Swaensteyn van 23 september tot en met 24 oktober 2021 werden twee werken van Beeldend Kunstenaar Lynette de Vries tentoongesteld namelijk:

Strandloper (2021)

Strandloper is een schilderij uit de serie Delfsblauw waar zij in 2020 mee begon. Tijdens haar strandwandelingen in Kijkduin leerde zij de Strandloper kennen tijdens zijn zoektocht naar eten in het natte zand. Op de Proud Mary (poppetje) zeilt een schip op stormachtige zee, maar zoals de rustige kleuren van dit doek suggereer is er weer stilte na de storm. 

Pioenrozen II (2019)
Pioenrozen II is een schilderij uit de serie Amsterdams Boeket (2017-2019) (lees meer)