Beeldend Kunstenaar Lynette de Vries-Myburgh (MDM)

Lynette de Vries-Myburgh (1972) laat zich graag inspireren door de sfeer van haar tijd. In haar schilderijen gebruikt zij symbolen, zoals bladgoud om het zand te laten glinsteren op het doek en zo de waarde van de schelpen te symboliseren. Haar werk draagt twee belangrijke waarden, vrijheid en individualisme, uit, die steeds terugkeren in de keuze van onderwerpen en objecten. Bij elk nieuw doek streeft ze ernaar een specifieke sfeer vast te leggen. De techniek die ze daarbij gebruikt, ziet ze puur als een middel en niet als een doel op zich. Daarom is haar werk zeer divers en komt ze om de paar jaar met een nieuwe serie. Hoewel Lynette snel werkt, geeft ze veel aandacht aan het mengen van kleuren tot ze de exacte tint bereikt.

Lynette is werkend lid van kunstenaarsverenigingen ArtiBrak, en Haagse Kunstkring.

Opleidingen:
Master in Design Management (MDM) van The European Institute of Brand Management (EURIB) in Rotterdam.
Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).
Kunstacademie, grafisch ontwerp aan de Vaal University of Technology (HBO) in Zuid-Afrika.

Expositie Metamorfose

Museum Swaensteyn

Tijdens expositie Metamorfose van ArtiBrak-leden in museum Swaensteyn van 23 september tot en met 24 oktober 2021 werden twee werken van Beeldend Kunstenaar Lynette de Vries tentoongesteld namelijk:

Strandloper (2021)

Strandloper is een schilderij uit de serie Delfsblauw waar zij in 2020 mee begon. Tijdens haar strandwandelingen in Kijkduin leerde zij de Strandloper kennen tijdens zijn zoektocht naar eten in het natte zand. Op de Proud Mary (poppetje) zeilt een schip op stormachtige zee, maar zoals de rustige kleuren van dit doek suggereer is er weer stilte na de storm. 

Pioenrozen II (2019)
Pioenrozen II is een schilderij uit de serie Amsterdams Boeket (2017-2019) (lees meer)